Domněnky

28.07.2019 11:34

Ve třetí třídě základní školy vysvětlovala paní učitelka žákům nové učivo. Většina dětí pozorně poslouchala. Po chvíli uviděla paní učitelka Aničku, jak si něco píše na poslední stranu svého sešitu. Velmi ji to rozzlobilo a zeptala se jí, co tak důležitého dělá, že nemůže pozorně naslouchat výkladu nové látky. Ze strachu a studu nevyslovila ani hlásku. To paní učitelku ještě více rozzlobilo a rozhodla se, že jí udělí poznámku do žákovské knížky. 

Anička přišla domů, kde na ni v kuchyni čekala maminka. Paní učitelka totiž mamince volala a o dnešním incidentu jí pověděla. Maminka se rozhodla Aničku za vyrušování a za poznámku potrestat. Za hlasitého křiku jí vysvětlila, že takto se jednoduše ve škole chovat nesmí, a dcerka se slzami a strachem v očích odešla do svého pokoje. Maminka se rozhodla zjistit, co vlastně Anička do toho sešitu psala. Vytáhla ho a na poslední stránce v každém řádku opakovaně stálo: „Miluji svoji maminku!“ 

Často si děláme domněnky a reagujeme na základě zkušeností nebo svých představ. A hodně často si něco myslíme a ono to má se skutečností jen málo společného.

Nemůžeme plně pochopit, jak to mají druzí. Obzvlášť, když z jejich příběhu známe jen malé střípky. A koho příběh opravdu bezpečně znáte se všemi souvislostmi? Nedělejte unáhlené závěry, ověřujte si informace a fakta z více stran. A buďte otevření. Neočekávejte předem, díky tomu budete schopni vidět z reality co nejvíce. 

S láskou, www.kvantovaterapie.cz

Další články