Proč pozitivní myšlení škodí?

28.07.2019 10:44

Proč ti pozitivní myšlení škodí? Ke kultu pozitivního myšlení se přidává čím dál víc lidí. Věří, že když budou myslet pozitivně, změní se jejich život. Budou šťastnější, zdravější, milovanější, úspěšnější. 

Proč to však nefunguje? Protože nuceným pozitivním myšlením popíráme sami sebe. Snažíme se vnutit si, že něco cítíme nebo o něčem přemýšlíme jinak – pozitivněji, než tomu tak skutečně je. A tak si sami na sebe šijeme svou pozitivní masku. Před ostatními předstíráme, že jsme úplně v pohodě a šťastní – jak by taky ne – vždyť myslíme pozitivně. Ale uvnitř, uvnitř je podivné prázdno a dost často vztek a další emoce, které bývají označovány za negativní. A my máme pocit, že selháváme, že jsme špatní a měli bychom se nějak opravit, když nedokážeme ani pozitivně myslet. 

Takhle to být nemusí. Pozitivní myšlení funguje, když je plně v souladu s tím, co cítíme uvnitř. Pak skutečně dokáže zázraky. Ale zázraky nedělá to, že se snažíme pozitivně myslet, zázraky dělá to, že tak skutečně myslíme. Aniž bychom si na to museli dávat pozor, a aniž bychom trvali na tom, že neustále musíme cítit něco pozitivního. Naopak prožití všech emocí, i těch zdánlivě negativních, je cesta ke svobodě a štěstí. Utlačování jich, vytěsňování a dělání, že neexistují, je cesta k vnitřnímu neštěstí. Emoce jsou naši kamarádi. Naše kontrolky, které nám říkají, jak se skutečně cítíme. Co v nás vyvolává vztek, co radost, co smutek, co strach, co lásku. Všechny jsou důležité. Nemusíme se na ně dívat jako na pozitivní nebo negativní. Není nutné je hodnotit, klíčové je, je vnímat. Plné prožití vzteku (ne destruktivně) v nás může vyvolat spoustu příjemných pocitů. To samé u strachu i smutku. To, co je nám nepříjemné, je, že emoce nastoupí a my ji utneme – odmítneme a nedoprožijeme naplno. Nezískáme z ní energii. Ale naopak energii tímto zadržením ztratíme, a ještě si vytvoříme nějaký blok, který nás paralyzuje a vzbuzuje obavy z dalšího možného vyvolání takových pocitů. 

Co s tím? Naučte se skutečně prožívat své emoce. Zpočátku to může být hodně bolestivé. Unikátní technika Kvantového čištění bloků a strachů pomáhá tuto nepříjemnou stránku zmírnit a zrychlit tím, že jde přímo k jádru. Není tedy potřeba odkrývat jednu bolístku za druhou, ale jde k jejich zdroji. Tímto způsobem se nejen naučíte rychleji pracovat se svými emocemi, ale také snadněji uchopíte sílu, kterou nám emoce dávají. Sílu, která má skutečnou moc tvořit a přetvářet věci ve vašem životě. A to spolu s pochopením a AHA efektem, který nám pomáhá v životě růst a být lepšími lidmi. 

S láskou, www.kvantovaterapie.cz

Další články