Fantazie nebo znalosti?

28.07.2019 11:15

"Fantazie je důležitější, než znalosti." - Albert Einstein 

Říká se, že cokoli si dokážeme představit, to také můžeme uskutečnit. Na počátku všeho, co dnes máme a známe, byla myšlenka a představa. A i přesto, že často tato myšlenka a představa byla neuvěřitelná a tzv. neuskutečnitelná, tak se našel někdo, kdo začal pracovat na její realizaci. A přes spousty pokusů, při kterých nacházel spoustu řešení, jak to nebude fungovat, jednoho dne objevil řešení, které zafungovalo. 

K tomuto řešení ho dovedly dosavadní znalosti a zkušenosti, ale také, a to často obrovskou měrou, představy a myšlenky, ze kterých se zrodilo něco zcela nového. Tento postup zažívají nejen vědci a vynálezci, kteří objevující velkolepé věci. Zažíváme ho všichni každý den. Každý den můžeme z naší představy vytvořit něco nového a úžasného. 

I kdyby na začátku měla být „jen“ myšlenka a představa toho, že je možné prožít krásný „všední“ den. I toto je pro spoustu lidí tzv. neuskutečnitelné, protože se vždy najde tzv. „něco“. Zapojte svou fantazii a představte si svůj život, takový jaký ho chcete skutečně mít a začněte s objevy právě teď. 

Jak to máte vy? Co spolu se svou fantazií stvoříte nebo jste stvořili dnes vy? Technika práce s fantazií je na kurzech TKDM velice oblíbená. Je hravá a zábavná a tvoří se při ní nejradostněji. A z radosti vznikají krásné věci. 

S láskou, www.kvantovaterapie.cz

Další články