Na co se v životě zaměřujete?

28.07.2019 11:07

Učitel vešel do třídy a nečekaně ohlásil písemku. Žáci s napětím čekali na otázky. Učitel jim rozdal papíry na kterých měla být napsaná témata. Tentokrát však byla na papíru jen jedna černá tečka. Učitel se rozhlédl po třídě a viděl na tvářích žáků zmatené výrazy. Potřebovali zadání. Tehdy jim učitel řekl: "Chci, abyste popsali to, co vidíte na papíru." Žáci se pustili do práce. Po uplynutí doby učitel sesbíral písemky a začal nahlas číst odpovědi. Všichni do jednoho popsali černou tečku a její pozici na papíru. Když dočetl, ve třídě zavládlo ticho. 

"Písemky nebudu známkovat. Chtěl jsem jen, aby se každý z vás nad tečkou na chvíli zamyslel a samostatně pouvažoval. Nikdo z vás nenapsal nic o bílé části papíru. Všichni jste se soustředili jen na černou tečku. To samé děláme po celý život." "Díváme se jen na tu černou tečku, kterou nám do něj někdo nakreslil a nikdy si nevšimneme toho obrovského bílého prostoru všude kolem ní. Černá tečka představuje zdravotní problémy, finanční tíseň, komplikované vztahy nebo ztracená přátelství. Ta černá tečka je něčím tak malým, přesto se však díváme jen na ni a necháme si s ní otrávit celý život." "Odtrhněte zrak od černé tečky. Těšte se z každého dne. A svůj život naplňte radostí a láskou."

Na co se v životě zaměřujete vy? Umíte si všímat krásných a hezkých věcí? Dokážete to po celý den? Vidíte to, jak je váš život krásný a dokonalý? Nebo spíš máte tendeci se zaměřovat na potíže a problémy? Obecně máme totiž tendenci ve své hlavě posilovat negativní nastavení a programy. Tím, že na ně zaměřujeme pozornost, už nemáme kapacitu vidět to hezké a stále posilujeme jen ta negativní nastavení. Proto je důležité jak a na co se zaměřujeme. 

Žijeme v krásné zemi, máme vše co potřebujeme k životu. Každý, kdo chce může pracovat, bydlet, mít co jíst. Je dnes normální, že takřka každá rodina má auto, televizi, všichni její členové mají své mobilní telefony. Zdravotnictví je takřka zdarma, to samé školství. To v jiných zemích úplně normální není. Začněme si víc vážit toho, co máme. Zaměřujme se na to, jak máme krásné životy. Čím víc budete posilovat ta hezká nastavení, tím víc si v rámci zákonu rezonance přitáhnete do života hezčí věci. Změňte zaměření své pozornosti, změní se vám tím i váš život. Může to být náročné, ale i snadné. Záleží jen na vás samotných. Víme, jak na to. 

S láskou, www.kvantovaterapie.cz

Další články