Vypni mysl

28.07.2019 08:05

John Lennon napsal: "Vypni mysl, uvolni se a nech se nést proudem... jenž neustává, jenž neustává... odlož své myšlení a odevzdej se prázdnotě... jež září, jež září…" Jsme mimo aspekty energie, prostoru, hmoty a času. Jsme pozorovateli těchto aspektů reality. Jak nám popsal Einstein: "Vše je utvořeno z prázdnoty a forma je zhuštěná prázdnota. “ V teorii kvantového pole ztrácí rozlišení mezi částicemi a prostorem, který je obklopuje, svůj původní kontrast, a prázdný prostor je uznán za dynamickou veličinu krajní důležitosti.

V Einsteinových rovnicích pole nelze hmotu dělit od gravitačního pole a gravitační pole nelze dělit od zakřivení prostoru. Na hmotu a prostor se tak pohlíží jako na neoddělitelné a vzájemně související části jediného celku. Moderní fyzika nám ukazuje, že hmotné předměty nejsou rozdílné objekty, ale že jsou neoddělitelně spojeny s prostředím, že jejich vlastnostem lze porozumět pouze v pojmech interakce s okolním světem. Kvantové pole je pole, které může přijmout formu kvant nebo částic. Na kvantové pole se pohlíží jako na základní fyzikální entitu, souvislé medium, přítomné kdekoliv ve vesmíru. (Capek, 1961:319)

Zkuste chvíli pozorovat nějaký svůj životní problém, jako například vztah s někým blízkým kdo vás štve. Pozorujte jak vypadají jednotlivé části vašeho vztahu, a prostor v němž se tento konflikt pohybuje. Dovolte si cítit a prožít všechny části tohoto vztahu a splyňte s nimi. Splyňte se všemi možnostmi, konfliktu i smíření. Splyňte s celým prostorem. Pozorujte obě částice, obě verze vašeho vztahu, jak se vznášejí ve vašem prostoru, a na prostor, který je všude kolem vás, se dívejte jako na realitu utvořenou z jedné a té samé substance. Pozorujte co se s vámi a vašim nitrem děje. Kvantová fyzika nám dokazuje, že když hmotu rozložíme na ty nejmenší částice, tak ty nám nakonec zmizí a nám zůstane základní kvantové pole. Prázdný prostor. Jelikož je vše propojeno, tak Já je propojeno se vším a se všemi.

Ale pokud Já je součástí všeho, jak může vznikat konflikt v této jednotě propojenosti? Právě tím, že se snažíme vytvořit Já představou oddělenosti od druhých, nezávislého na ostatních Já. Jenže na základní výchozí úrovni je toto dělení iluzí, protože i Já je částicí, která se objeví, když zhustíme kvantové pole nebo prázdnotu. A pak Já je zhuštěním prázdnoty a prázdnota je zředěním Já. V takové chvíli prožíváte pocity jednoty se vším a se všemi. Pak svého přítele můžete vidět všude, ve všech a ve všem. Ale taky a především v sobě. Musíme pochopit, že největším přítelem máme být sami sobě. Sami se sebou prožíváme tento život ve své verzi reality života. A pokud dokážeme žít v harmonii sami se sebou, pak můžeme prožít nádherný život v napojení a jednotě.

Tyto témata rozebíráme více na našich kurzech Techniky Kvantového Doteku Matrixu a ukazujeme si nástroje, pomocí kterých to vše můžeme prožívat i prakticky.

S láskou, www.kvantovaterapie.cz


Další články